Skip to main content

Özel dersin katkıları


Kişilerin yaşamlarına dair olarak özel istekleri ve hayalleri bulunmaktadır. iş ile alakalı olan isteklerin iyi bir kariyer planlaması neticesinde ortaya çıkması mümkün olmaktadır. Aksi halde yanlış gidilen yollar, iş yaşamında istenen konuma erişim sağlanmasına engel teşkil etmektedir. Ya da kişiler yanlış yola sapmalarından ötürü hedeflerine daha geç ulaşmaktadır. Kariyer koçluğu eğitiminin farklı aşamaları bulunmaktadır. İlk eğitim safhası kendine henüz bir kariyer hedefi belirlememiş olan danışmanlara verilmektedir. Meslek sahibi olmalarına karşın hayat ettikleri yerde olmayan danışanlar ise, hizmetler neticesinde meslekleri içerisinde yükselmektedir.

www.eveozelders.com adresi, özel ders açısından sunduğu faydanın yanı sıra kariyer hedeflerinin belirlenmesinde ya da var olan kariyerin daha ileri seviyelere çıkabilmesinde danışanlarına destek olmaktadır. Bu nedenden ötürü etkin bir iş yaşamı için kariyer koçluğu hizmeti almak günümüzde bir gereklilik haline gelmiştir.

Özel derste koçluk   

Kariyer koçluğu eğitimi, danışanların hayatlarında belli bir kontrol mekanizması oluşturmalarını sağlayan önerilerden meydana gelmektedir. Her insanın yetenekleri, hayalleri ya da hayattan istekleri farklıdır. Bu neden yüzünden dünya üzerinde tek bir meslek bulunmamaktadır. Meslekler hayatın idame ettirilebilmesi için de kişilerin mutlu olabilmeleri için de gereklidir. Nerdeyse ömür boyu yapılan mesleklerde bu yüzden iyi bir seçim çok önemlidir. Bireyler özel ders alımları neticesinde kazandıkları üniversiteler ya da liseler sayesinde iyi bir kariyere sahip olabilmektedir. Ancak sahip olunan kariyerin kişilere mutluluk getirip getirmeyeceği belli olmamaktadır. Bunun için kariyer koçluğu eğitimine ihtiyaç duyulmaktadır. Kariyer koçları, danışanlarını analiz ederek ya da onların isteklerini listeleyerek bireysel şekilde en uygun kariyer olanaklarını sunabilmektedir. Sunulan kariyer örneklerinde danışanlar, karar vermelerinden sonra uygun bir çalışma programı çerçevesinde çalışmaya başlamaktadır.

Özel dersin sürekliliği

İnsanların hayatları boyunca pek çok farklı karar alması gerekmektedir. Ancak alınan bazı kararlar kişilerin tüm yaşamlarını etkilemektedir. Kariyer seçimi de tüm hayatın belli olmasında etkin rolü olan kararlardan biridir. Bu neden yüzünden seçimlerin ve kariyer planlamalarının uzmanlar tarafından öneriler alınması neticesinde yapılması önerilmektedir. Kariyer koçları tarafından verilen tavsiyeler belli kalıplardan oluşmamaktadır. Böylelikle her danışan kendine özel şekilde hazırlanan sistemden yarar sağlayabilmektedir. Danışanların aynı kalıplaşmış hizmetten yararlanmamaları, isteklerinin ve kişiliklerinin farklı olmasından ileri gelmektedir. Kariyer koçluğunda özel ders eğitmenlerinin öğrencilerine yaptığı gibi koçlar da danışanlarına analizler uygulamaktadır. Yapılan analizlerde danışanlar herhangi bir şekilde yönlendirilmemektedir. Bu sayede koçluk eğitimi alan kişilerin hayatlarına farklı bir bakış açısı ile bakmaları sağlanmaktadır. Danışmanlar ile kurulan sağlıklı ilişkiler, seansların uzamadan sonuca ulaşmasını da garantilemektedir. Böylelikle tespit aşaması kısa süre içinde sona ererek hedeflenen kariyere ulaşım için neler yapılması gerektiği konuşulabilmektedir. Bu bağlamda farklı takviye derslerin alınması ya da sınavlara girilmesi gerekebilmektedir.

Comments

Popular posts from this blog

Ders ablası abisi nedir

Insanlar sosyal bir varlık olarak çocukluktan başlayan sosyalleşme süreci içinde kendilerini geliştirir. Ders ablası ya da ders abisi çocuklara oyun oynamak, dersi sevdirmek, sanatsal ya da bilimsel bir takım faaliyetler yaptırmak için durumu eğlenceli hale getirmenin bir parçasıdır.   Çocuklarına en iyi eğitimi vermek isteyen anne babalar, çocuklarla ilgilenecek yetişmiş insanları çocuklara daha fazla bilgi öğretmesi için görevlendirir. Bu bağlamda yeni bir meslek kolu da ortaya çıkmıştır. Bu meslek kolunda ders abisi ya da ders ablaları çocukların sosyolojik ve psikolojik gelişimlerini en iyi şekilde tamamlamaları için ne gerekiyorsa yapmakta onlara yeni beceriler kazandırmak için çalışmaktadırlar. Anne babalar genellikle yaz tatillerinde çocuklarla ilgilenecek olan kişileri belirlerler. Böylece ayrı dert tatilini çok rahat bir şekilde yaparken aynı zamanda görevlendirdiği kişiler çocuklara en iyi şekilde eğitim vermekte, derslerine yardımcı olmaktan ve onlarla ilgilenmekte